'szovegdoboz'

Az alábbi irományokat szerzői jog védi. Olvasáson kívül minden egyéb felhasználása, csak a szerző vérrel írott engedélyével foganatosítható. A szerzői jog megsértőivel a következőképpen fogok eljárni: - különösen képzett, a végletekig vad, házi sertésekkel foglak felkutatni. (melyek oly könnyedén fognak megtalálni mint szarvasgombát, ha történetesen arra lettek volna kiképezve) - A disznók addig fogják harapdálni a bokád, térded, a szeméremtájaidat, míg meg nem adod magad. - Mikor is a megfelelő hatóság elé citállak, amely majd kivégeztet, elítéltet, majd bíróságra bocsájtja az ügyedet, így ebben a sorrendben.

Friss topikok

  • malay: @Zoarden: 4 hónapozom. 4 lent, 4 itthon. Nekem ez vált be leginkább. Lent az első hónap gyorsan el... (2023.06.09. 15:10) Capt. Ghamal a jubaili révkalauz
  • malay: @Zoarden: A fene se tudja, hogy mitől, de megjavult. Nincs más lehetőség csak az INMARSAT egység, ... (2023.06.09. 15:06) Kommunikáció...
  • Make Valamit: Heh. Vannak indiai kollegák. Szokom még a hozzáállásukat meg azt a mókás bólogatásukat. (2023.05.30. 08:23) Elek...
  • Make Valamit: Ezt aláírom, csikókoromban mikor még foglalkoztam ilyenekkel, az IT problémák 90%-ra a megoldás a ... (2023.05.22. 11:51) Sign on II.
  • Make Valamit: Kondenzátor az a doboz. Ilyen kis alattomosak, hogy megdöglenek olyan húszévente :D Viszont a tisz... (2023.05.22. 11:49) Szolgálati közlemény!

Linkblog

Kommunikáció...

2023.06.06. 16:53 malay

Megvagyok én áldva a modern kommunikáció csodáival. Alig beszálltam és rögtön össze is omlott a V-Sat rendszerünk, mint azt már az előzőkben említettem. Alapjában véve nem bánok internet nomádnak lenni arra a négy hónapra, míg itt vagyok. Nem hiányzik a sok fröcsögés és gyűlölet amit Facebook es társai közvetítenek, de dolgozni meg kellene. Pusanbol elhajózva, megint elvesztettük a kapcsolatot a külvilággal. Egy egész napos gyötrődés után felhívtam a görög helpdesket. Annak rendje módja szerint azonosított és mondja, hogy látja, hogy mar egy napja küszködünk egy un. "packet lossal”. (adatcsomag vesztes) Aztán erős görög akcentussal belekezdett valami technikai zsargonba, ami nekem nem sokat mondott. Szerény tudományomat összeszedve, követtem a már bevált formulát. Fent a hídon levágtam (kihúztam a dugót a falból) az FBB-t (fleet broad bandet), a server roomban pedig a V-Satot. Egyszer már sikerült, hátha most is. Ha beválik, elmegyek IT specialistának, mert tele van mar az usankám ezzel a nyomorúsággal. Nem tudom, hogy véletlenszerű e, vagy szándékos, minden esetre elgondolkodtató, hogy a catering service ciprusi görög, a nautikai kiadványokat, elektronikus térkép javításokat, valamint a kommunikációt szolgáltató cég  pedig nagyon görög. Olyan is mind a három.

Ne bízz a görögben még ha ajándékkal a kezében közelit is...tartja a régi mondás, utalva a trójai falóra. Szabad fordításban írtam, angolul pedig így hangzik: Beware of Greeks, bearing gifts... Most pedig eltelt a 15 perc visszadugom a brájzlit,... aztán majd még mesélek.

 

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tengeresz.blog.hu/api/trackback/id/tr9718140522

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Zoarden 2023.06.06. 20:54:36

:-) gondlom emgjavult, ha nem is az ármatalanítás okozta teljes újraindulástól, akkor valami mást javasolt a görög...
hiszen ezt a bejegyzést a történtek után írod.
Vagy van más netes kapcsolat is?

malay 2023.06.09. 15:06:58

@Zoarden: A fene se tudja, hogy mitől, de megjavult. Nincs más lehetőség csak az INMARSAT egység, de azzal nagyon nehézkes az e-mail küldés, illetve csatolmányokat nem is lehet hozzá adni.
süti beállítások módosítása