'szovegdoboz'

Az alábbi irományokat szerzői jog védi. Olvasáson kívül minden egyéb felhasználása, csak a szerző vérrel írott engedélyével foganatosítható. A szerzői jog megsértőivel a következőképpen fogok eljárni: - különösen képzett, a végletekig vad, házi sertésekkel foglak felkutatni. (melyek oly könnyedén fognak megtalálni mint szarvasgombát, ha történetesen arra lettek volna kiképezve) - A disznók addig fogják harapdálni a bokád, térded, a szeméremtájaidat, míg meg nem adod magad. - Mikor is a megfelelő hatóság elé citállak, amely majd kivégeztet, elítéltet, majd bíróságra bocsájtja az ügyedet, így ebben a sorrendben.

Friss topikok

  • malay: @Zoarden: 4 hónapozom. 4 lent, 4 itthon. Nekem ez vált be leginkább. Lent az első hónap gyorsan el... (2023.06.09. 15:10) Capt. Ghamal a jubaili révkalauz
  • malay: @Zoarden: A fene se tudja, hogy mitől, de megjavult. Nincs más lehetőség csak az INMARSAT egység, ... (2023.06.09. 15:06) Kommunikáció...
  • Make Valamit: Heh. Vannak indiai kollegák. Szokom még a hozzáállásukat meg azt a mókás bólogatásukat. (2023.05.30. 08:23) Elek...
  • Make Valamit: Ezt aláírom, csikókoromban mikor még foglalkoztam ilyenekkel, az IT problémák 90%-ra a megoldás a ... (2023.05.22. 11:51) Sign on II.
  • Make Valamit: Kondenzátor az a doboz. Ilyen kis alattomosak, hogy megdöglenek olyan húszévente :D Viszont a tisz... (2023.05.22. 11:49) Szolgálati közlemény!

Linkblog

2016.01. 01. Yangshan – Happy New Year, meg amit akartok...

2016.01.02. 03:01 malay

 

Még éjfélt megelőzően, váratlanul beindult a tűz jelző. Na, hál’ Istennek más se hiányzott. Aki hallot már ilyet, az nem igen ijed meg tőle, különösen nem napközben, de éjszaka sem kapott még senki infarktust a hallatán (bár igen ocsmány módon üvölt). Mondjuk úgy, hogy a napi rutin része. Sokszor előfordul, hogy elfelejtik egy adott helyen, mint például a gépműhely izolálni az érzékelőt, aztán pl. a hegesztésből felszálló füst beindítja a rendszert. Amikor azonban láttam az Arkady-t kirohanni a kabinjából én is elkezdtem kapkodni a kurta lábaim, mert ha ő fut, akkor az csak bajt jelenthet. Felrohantam a hídra és rácsaptam a CCTV kameráinak a vezérlőjére,  bőszen pásztázva a gépteret. Semmi. Húúúúú. Hívom a gépházat, kérdem mi van? Áááá semmi különös, csak egy kisebb trafó égett hamuvá, a kontrol teremben meg vágni lehet a füstöt – jött a válasz. Szép. Az előbb még a kabinom ablakából gyönyörködtem a közeli faluból fellőtt rakétákban, most meg lett egy saját tüzijátékom. Mindegy, nem lett komolyabb baj belőle, eset lezárva.

Az éjféli koccintást követően, beugrottam a rongyok közé, mert 0430-ra vártuk a révkalauzt. 0330 telefon, kelni kell. Irány a híd, kávé.

A kaluz pattog, hogy menjünk már, mert egy hajó a helyünkre vár. Farzsebemből előrántottam a sármom....megpróbáltam elbűvölni: „Xin Nhie Quai Lie” – mondtam.....Boldog Új Évet.  Elvigyorodott.

Az apály éppen beindulóban volt, ezért csak óvatosan engedtük el a köteleket. Kérdem a kalauzt nem bánná e ha elinditom a gépet, mert visz bennünket a víz? Nem, nem.....nem kell még. A daliani estből tanulva én azért indítottam volna, de ha nem kell, hát nem kell. Nem vagyok egy erőszkos alak.  Fordulunk kifelé – feltolom a telegráfot - dead slow ahead–....30-40-50 mp......semmi. Szólok a chiefnek matenek, hogy hívja a gépházat. Stoppot kérnek és egy újabb indítást. Elindult..... Húúúú. Kőszikla a szivemről le, egyenesen a lábfejemre. Reggeli adrenalin fröccs letudva.

Miközben az egyik kezemmel a telegráfot toszogattam, a másikkal az orrsugár kormányt csavargattam, a harmadikkal walkie-talkit tartottam, a negyedikkel a kalauznak adtam szív masszázst. Tudott ez a Shiva valamit.

Utolsó parancs  engedd el a hátsó springet. A srác hátul nyugtázza, meglazítja őket, a kikötő munkások pedig egy elegáns mozdulattal eldobják  a bakról. Na hová? Hát rá a fenderek tetejére, ahol kötél végén lévő hurok szerencsésen be is akadt. (fender az egy olyan szerkezet amelyen a hajó nyugszik kikötéskor, de ebbe most ne menjünk bele) A vontatók húznak, a kötél feszül.....se tölem, se hozzád. Már azon voltam, hogy elvágatom velük, amikor az egyik kikötő munkás lemászott és valahogy kiszabadította. Innentől már jutalom játék volt az egész....

Összegezve a Szilveszter éjszakáját:

  • Kerestem némi pénzt, bár nem magamnak, de akkor is,
  • Volt tüzijáték, aminek örültem, mert szép volt,
  • Volt egy kisebb tűz a gépházban, aminek nem örültem és nem volt szép,
  • Az manőver alatti „adrenalin rush” okán, a kalandvágyam is kielégülést nyert,
  • ....az mondjuk nem volt, de beígértem az Arkady-nak, még egy ilyen gép izé...és kárt teszek benne...

1 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://tengeresz.blog.hu/api/trackback/id/tr828224318

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

kiadatlan 2016.01.02. 14:38:21

Igazán élvezet olvasni a "kalandjaid". Kielégülés...majdnem :)
Örülök, hogy rátaláltam erre a blogra. Ennek örömére megnézem (vagy mégsem) a nemzeti köztelevízió újra műsorára tűzött Szandokán c. sorozatot.

Boldog, szerencsés új évet!
süti beállítások módosítása